Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Еко изобретения, с които да спасим Планетата

Еко изобретения, с които да спасим Планетата

Промените в климата са причинени от намесата на човека и неговите действия, затова е нормално и ние хората да сме тези, които трябва да направим всичко, за да я спасим.

Слънчеви клетки

Учени от Университета в Мичиган, вдъхновени от японското изкуство за рязане на хартия - киригами, са изобретили слънчеви клетки, които могат да проследяват слънцето по небето и да събират с 40% повече енергия, обещавайки светло бъдеще за технологиите в областта на използване на слънчевата енергия.

Кафето

Кафето, което ежедневно спасява живота на милиони хора, може да спаси цялата Планета. Според разработка на учени от Южна Корея кафето може да помогне в редуцирането на глобалното затопляне, като поглъща метана - вторият по изобилие газ, изпръскан в атмосферата, който е 25 пъти по-вреден от въглеродния диоксид. Затова следващия път, когато се чувствате гузни, че пиете още едно кафе, спомнете си, че може би така спасявате Земята.

Тийн изобретение срещу нефтените разливи в морето

Почти половината от живота в моретата е изчезнал през последните четири десетилетия и затова океаните - основните борци срещу промените в климата трябва да получат цялата помощ, която можем да им окажем. С тази цел един 18-годишен младеж - Керан Джерат от Тексас е изобретил уред, който може да спре разливите и да предотврати екологична катастрофа, като събира нефт, газ и вода от морското дъно.

Превръщане на товарни контейнери в домове

Идеята е на един холандец, който иска да покаже на света, че с малко ремодулиране и въображение, товарните контейнери могат да се превърнат в жилища. Тези домове се предлагат със спалня, баня, кухня и всекидневна - всичко конструирано от еко панели. Цялата конструкция струва около 78 000 долара.

Рециклирани мидени черупки

Ролята на океана просто не бива да се поставя под въпрос. Океаните произвеждат половината от кислорода, който дишаме, играят важна роля в борбата с промените в климата и поглъщат 30% от въглеродния диоксид, който произвеждаме. За съжаление точно това увеличава киселинността на водата в океаните и вредите за живота в тях. За щастие, вече съществува проект, който да ограничава киселинността на морската вода. А именно - чрез рециклирани мидени черупки. Тъй като са почти изцяло от калциев карбонат, те могат да служат като алкален буфер за понижаване киселинността на водата в океаните.


 790,    01  Дек  2016 ,   Екология

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg