Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Замърсеният въздух пренася устойчиви бактерии

Замърсеният въздух пренася устойчиви бактерии

Учени от Университета в Гьотеборг са провели прочуване, което има обезпокоителни резултати: замърсеният градски въздух е средство за пренасяне на устойчиви бактерии. Те се толкова устойчиви, че не могат да бъдат преборени с никакви налични антибиотици.

В това проучване са били изследвани над 800 проби ДНК, събрани от хора, животни и други представители на природното разнообразие. Резултатите обаче не покачват дали тези бактерии във въздуха са живи, което всъщност би ги направило реална заплаха. Според учените, във въздуха живеят смесица от живи и мъртви бактерии. Следващата стъпка за учените е да открият дали устойчивостта на тези бактерии се разпространява във въздуха от третирането на растения в Европа и отпадъците от тях, които попадат в канализацията. Това ще бъде един по-мащабен проект с международно участие, който ще има за цел да открие по-директната връзка между човешката намеса, замърсения въздух и вредните бактерии в него.


 679,    16  Дек  2016 ,   Екология

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg