Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Нови същества на дъното на океана

Нови същества на дъното на океана

Учени от Университета Саутхемптън са открили шест нови животински вида в горещи извори на 2,8 км дълбочина в Индийския океан.

Уникалните водни обитатели живеят около място, наречено "Дъхът на дракона" в океана, на 2000 км от остров Мадагаскар. Учените, начело с д-р Джон Копли, са изследвали територия на дъното на океана с размерите  на футболен стадион, обръщайки специално внимание на горещите извори, които са богати на мед и злато, и привличат интереса на подземното миньорство. Също така тези извори са богати и на много морски обитатели.

Екипът от учени, в който участват представители на Музея по естествена история в Лондон и на Университета Нюкасъл, направил прецизно генетично сравнение, за да установи, че някои от животинските видове, които живеят на това място, не са били откривани никога досега. А те са: космат рак, подобен на такъв, открит по-рано в Атлантическия океан, два вида охлюви, нов вид черупчесто и два нови вида червеи.

Учените са убедени, че други представители на тези видове живеят и на други места в Индийския океан и са мигрирали до мястото, на което са открити. Това им дава причина да вярват, че някои от тежи животински видове са много по-разпространени, отколкото мислим, но никой все още не знае точно колко са и къде другаде живеят.


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg