Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Паметни цитати за околната среда от американски президенти

Паметни цитати за околната среда от американски президенти

Няма да сравняваме Америка с България, сигурно е, че и там, и тук има много прекрасни места, които трябва да бъдат видени и опазени. Но, когато става въпрос за американските президенти и тяхното отношение към природата, готови сме да се поучим от техните паметни цитати.

"Това е вашата страна. Пазете тези природни чудеса, пазете естествените ресурси, пазете историята и романтиката като ценно наследство за вашите деца и внуци. Не позволявайте на себични хора или алчни интереси да ограбят красотата на страната ви, да я лишат от красотата и богатствата ѝ."

Теодор Рузвелт

"Нация, която унищожава почвите си, унищожава себе си. Горите са белите дробове на нашата земя, които пречистват въздуха и дават свежи сили на народа."

Франклин Рузвелт

"Ако съм научил нещо през последните няколко десетилетия, може би най-важното е, че опазването на околната среда не е някакво предизвикателство, а въпрос на здрав разум. Физическото ни здраве, социалното ни щастие, доброто ни материално състояние ще бъдат запазен, само ако работим в екип за здравословното функциониране на естествените системи на Земята."

Роналд Рейгън

Не само трябва да пазим провинцията и да я запазим от разрушение, но трябва да поправим това, което вече е било разрушено и да възвърнем красотата и чара на гадовете ни. Веднъж разрушено естественото великолепие, то никога не може да бъде възстановено. А когато вече човек не може да се разхожда сред красотата и чудесата на природата, духът му ще блуждае и препитанието му ще бъде изгубено."

Линдън Джонсън

"Старите правила гласят, че не можем да опазим природата и в същото време да увеличим икономическия си растеж, но в Америка винаги сме използвали новите технологии, новите научни открития, използвали сме проучванията и развитието, за да направим така че старите правила да звучат като отживелица."

Барак Обама


 2084,    14  Фев  2017 ,   Екология

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg