Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Отварят най-дългата повдигната велоалея в света

Отварят най-дългата повдигната велоалея в света

Има голяма вероятност да сте виждали снимки, на които китайските градове буквално плуват в облаци от смог. Но град Сямън, разположен на югоизточния бряг на Китай, никога не е бил сред тях. В Сямън смогът е истинска рядкост. Градът е изключително добре устроен, приветлив и привлекателен за туристи. Разполага с паркове и градини, в които човек може спокойно да се разхожда без предпазна маска.

Един от основните методи за придвижване в Сямън са велосипедите. В града са забранени моторите и мотопедите от 1990 г. насам. Именно там откриват и най-дългата велоаея в света, която е буквално "във въздуха" и се простира на дължина от около 8 км. Първоначално алеята ще бъде отворена пробно за срок от един месец от 6:30 сутринта до 10:30 вечерта, като тя може да поеме около 2023 велосипеда на час, които се движат с максимална скорост от 15 км/ч. Велоалеята ще разполага и с 300 велосипеда, които мигат да бъдат взети под наем, както и с паркинг за лични велосипеди.

velo

На места велоалеята е на височина от около 5 метра над земята, но това не е проблем за повечето колоездачи. Все пак представете си колко хубаво е да карате колело на обезопасена алея под синьото небе и греещото слънце.


 918,    15  Фев  2017 ,   Екология

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg