Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Лицевото разпознаване може да спаси лемурите

Лицевото разпознаване може да спаси лемурите

Софтуерът за лицево разпознаване обикновено се използва, за да се разпознават хора, но сега има и ново приложение: да разпознава лемури, като по този начин помага за проучване, имащо за цел запазването на застрашените видове.

Обикновено тези проучвания разчитат на размера и формата на тялото на лемурите, както и на белези, по които да бъдат разпознати някои индивиди. Но този начин за разпознаване не винаги е ефективен. Поставянето на яки с GPS на лемурите е много по-ефикасен начин за проследяване, но е по-стресиращо за тях.

Лицевото разпознаване може да се окаже най-добрият начин за идентифициране на лемурите. Опазването на лемурите е важна мисия, тъй като те са сред най-застрашените видове в света.

Учените смятат, че този метод може да помогне и в проучванията за други животни. Конкретно за лемурите, те са установили, че лицевото разпознаване постига точност от над 98%. Такъв висок процент е обнадеждаващ за изследователите, които имат за цел да опазят лемурите от нелегалната търговия.


 863,    21  Фев  2017 ,   Екология

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg