Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Може ли водното балонче да измести пластмасовите бутилки

Може ли водното балонче да измести пластмасовите бутилки

Вероятно вече сте попаднали на снимка и информация за новите водни балончета, които се поглъщат. Въпросът е могат ли те да бъдат алтернатива на пластмасовите бутилки с вода, които ползваме всеки ден?

Според екипа от тримата испанци, създали тези водни балончета, може. Изобретението им се нарича "Ooho" и представлява балонче с вода, което може да се разкъса, когато си жаден и да се изпие или просто да се "яде", като мембраната на балончето е напълно ядлива. Изградена е от кафяви водорасли и калциев хлорид - напълно екологична и биоразградима. Тя няма вкус, макар че създателите на Ooho казват, че могат да се добавят вкусове.

Глобулът Ooho е изработен по метод, изобретен още през 1946 г., който и днес се използва от някои шеф готвачи в модерната кухня. Водата се прави на лед преди да се капсулира, за да е по-лесен процесът и да се избегне смесването ѝ с компонентите на мембраната. Освен това направата на такива капсули е изключително евтина и може да се осъществи и в домашни условия.

Това изобретение е големият победител на ежегодните Lexus Design Award.

Във видето можете да проследите как създателите на това балонче с вода разказват за него.

 


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg