Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Отбелязваме Деня на Земята

Отбелязваме Деня на Земята

Днес е Денят на Земята - най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора.

Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда. Да си напомним, че майката Земя има нужда от нас – да я пазим, обичаме и най-важното – да не я променяме, защото и ние имаме нужда от нея. За първи път 22 април се чества като Ден на Земята през 1970 година в САЩ и Канада. 20 години празникът е изцяло американски. След това, през 1990 година, започва да се чества като международен, а от 1993 година се отбелязва и в България.

В Деня на Земята се обединяват хора от различни прослойки – политици, държавници, различни организации, студенти и др., като се реализират различни дейности, с които да се подпомогне опазването на животинския и растителен свят на планетата.

Какво можем да направим в Деня на Земята?

На първо място да се информираме за това, което човешкият фактор причинява на планетата.

Изсичане на горите

Всяка година губим по 15 милиарда дървета.

Изчезване на животински видове

Много животински видове изчезват по-бързо, откогато и да било в историята и това е благодарение на човешката дейност и намеса.

Замърсяване

Водата с уран, която консумират съгражданите ни в Хасково е само един от примерите за това какво правим с планетата си и нейните ресурси.

Да изгасим лампите си за час, както правим в "Часът на Земята" няма да е достатъчно. По-скоро трябва да светнат лампички в главите ни за това как можем да спрем вредите, които нанасяме на околната среда и как да "спасим" света, в който живеем, докато все още има шанс Земята да бъде "спасена".


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg