Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Децата и кучетата имат подобни социални умения

Децата и кучетата имат подобни социални умения

Ако понякога мислите за кучето си като за вашето "бебе", да знаете, че не сте толкова далече от истината. Едно ново проучване доказва, че всъщност малките деца и кучетата развиват социалните си умения по подобен начин.

Учени от университета в Аризона провели серия от тестове, с които да изследват и сравнят социалните умения на 2-годишни деца с тези на кучета и на шимпанзета.

На тестовете за познаване на средата и трите изследвани групи реагирали по подобен начин, но когато се стигнало до резултатите от тестовете за социални умения, се оказало, че кучетата и децата действат по подобен начин, но не и шимпанзетата. Децата и кучетата по подобен начин проследявали пръста на човек или намирали нещо скрито, следвайки човешкия поглед.

Откритието дава нов поглед на учените върху еволюцията на човешкото поведение. Но това не означава, че кучетата в еволюционно отношение са по-близки до хората. Това умение все още принадлежи на шимпанзетата. По-скоро кучетата и хората си приличат повече по социалните си умения и това може да помогне на учените по-добре да разберат социалните разстройства в хората, като Синдрома на Аспергер, например (психично разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се със значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване, съпътствани от ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси).


 563,    06  Мар  2017 ,   Природа

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg