Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Човек е съвсем различен, когато остарее

Човек е съвсем различен, когато остарее

Едно ново проучване доказва, че личността на човек динамично се променя с възрастта и 14-годишното ви аз няма нищо общо със 77-годишното ви аз.

Спомнете си какви бяхте като тийнейджъри. Среамежливи или отракани, затворени или общителни, с честа смяна на настроенията или отговорни? А сега какви сте? Намирате ли някакви прилики с тогавашното си аз?

Учени от Единбург са провели най-дългото изследване на личността, доказвайки, че 14-годишното аз на човека няма нищо общо с личността му на 77-годишна възраст.

Според минали проучвания в тази област, личността на човек се запазва горе-долу същата за периода, обхващащ младостта и зрелостта, но се оказва, че един човек в тийнейджърските си години изобщо не е същият човек, когато остарее. Нещо повече, личността на човек на 14-годишна възраст по отношение на самочувствие, настроения, осъзнатост, оригиналност, старание, дори не се доближава до личността на същия човек 63 години по-късно. Разбира се, тази промяна се осъществява постепенно в живота, но за учените все още представлява загадка как точно протича тя и защо разликата в периода на старост е вече толкова голяма.

 


 1865,    19  Апр  2017 ,   Природа

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg