Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Женските водни кончета предпочитат смъртта пред това да бъдат с мъжките

Женските водни кончета предпочитат смъртта пред това да бъдат с мъжките

Много животни в природата се правят на умрели, за да избегнат опасността да бъдат нападнати и изядени от хищник. Но е малко странно и драстично да имитират смъртта си, за да избегнат сексуален контакт с друг представител на своя вид. Не и за женските водни кончета обаче, които постоянно постъпват така, за да се спасят от ухажването и набезите на мъжките водни кончета.

Едно ново проучване на този феномен показва, че това се случва в 27 от общо наблюдваните 31 случая, което потвърждава, че тази тактика е много практикувана от женските от вида. Оказва се обаче, че в някои от тези случаи, дори да се прави на умряла, женската все още е сексуално привлекателна за мъжкото водно конче и преструването не върши работа.

А учените установили, че със сигурност женските само се преструват на умрели, защото, веднага след отлитането на мъжкия нанякъде, те ставали и продължавали да си правят каквото обичайно си правят. В интерес на истината, за тях редовните сексуални контакти не са никак лесни, защото могат да увредят репродуктивните им органи.

И все пак, дори за учените, които изследват и наблюдават водни кончета повече от 10 години, това поведение е изненадващо.


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg