Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Интересни факти за животните

Интересни факти за животните

Живеем на една планета с тези същества, но не знаем всичко за тях, дори и да сме прекарали детството си в тичане след овцете и козите. Вижте какво се крие в интересния свят на животните с тези интригуващи и непознати факти за тях.

goats

Козите имат акцент

Да, според проучване, козите, също както хората, имат акцент, който може да се променя в зависимост от заобикалящата ги среда и другите кози около тях.

Вълците се събират до живот

Глутницата вълци обикновено се състои от алфа мъжкарят и неговата вълчица, и техните деца, като по-големите вълчета помагат в отглеждането на по-малките.

Има вид медузи, които са безсмъртни

Те могат да се самовъзпроизвеждат, като репродуцират тъканите на тялото си, използвайки стволови клетки.

penguins

Пингвините правят предложение за брак на своите половинки

Пингвините, както и вълците, се събират с избраниците си за цял живот. Когато мъжкият избере своята женска, той ѝ дава камъче като символ на своята привързаност и сериозни намерения.

Слоновете имат неподозирани социални умения

Те могат да се смеят и да плачат, устройват празнични церемонии по посрещането на членове на семейството, които са отсъствали за дълго време, както и погребални церемонии за починалите членове на семейството.

Кравите си имат най-добри приятели

Проучвания доказват, че кравите са много социални животни, които предпочитат компанията на определени членове от тяхното обкръжение - това са техните най-добри приятели. Ако кравата бъде отделена от най-добрия си приятел, тя ще стане доста стресирана и нервна.

Песните на акулите се разпространяват като музиката на хората

В местности, обитавани от няколко акули, всички акули там пеят една и съща песен. Ако песента е достатъчно "заразителна", тя ще се разпространи и сред акулите от други ареали, точно както се разпространява поп музиката сред хората.

Стридите могат да си променят пола

В зависимост от това кой пол е по-изгоден за тях в настоящия размножителен период, стридите си избират дали да са от мъжки, или от женски пол.

Лъвиците се събират с други лъвици за цял живот

Сестрите лъвици остават заедно докато са живи. Когато имат малки лъвчета, женските остават да живеят със своите майки и лели, докато мъжките отиват да търсят свой прайд.

Мъжките морски кончета износват малките си

Морските кончета са моногамни. Освен това, мъжките са тези, които износват оплодените яйца, докато малките кончета са готови да се появят на бял свят. Морските кончета също така си държат опашките, когато плуват, точно както влюбените хора се държат за ръце.

 


 856,    09  Май  2017 ,   Природа

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg