Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Защо времето лети с напредване на възрастта

Защо времето лети с напредване на възрастта

Имали ли сте усещането, че последната година е изтекла много по-бързо, отколкото предходната? Може би това означава, че остарявате. Ето какво се случва с времето.

Когато сте на една година, годината е 100% от живота ви. Когато сте на 50 години, една година съставлява 1/50 от живота ви или 2% от него. Времето и парите са двете неща, които хората обикновено спестяват. А някои казват, че времето е пари.

Времето е доста относително понятие и то се измерва спрямо възрастта, на която човек е.

Когато бебето е на един месец, седмицата е четвърт от живота му и това е като цяла вечност. Когато човек е на 14 години, една година е около 7% от живота му и отново ми се струва, че е доста значителна част. Но, когато човек е на 30 години, една седмица за него е нищожен период от време, както и за един 50-годишен човек, една година е само 2% от живота му.

Когато си на 90 години, една година е само 1,01% от живота ти.

С други думи - колкото по-дълго живеем, толкова по-кратка ни се струва отминалата година. И когато усетите това, не означава, че полудявате, а просто, че остарявате. Затова ценете и се радвайте на всеки момент.


 1048,    12  Май  2017 ,   Природа

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg