Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Колко добре разбирате езика на кучето си

Колко добре разбирате езика на кучето си

Кучетата не говорят нашия език, но могат да ни кажат много с езика на тялото си. Всичко, което вашият приятел мисли и чувства се отразява в тялото му, в опашката, погледа, очите и муцуната му. Вижте дали и доколко разбирате какво иска да ви каже кучето ви.

Когато кучето навири глава нагоре, оголи зъбите си, а ушите му стърчат настрани, то ни предупреждава да се отдръпнем. Отново това колко сериозно е кучето може да видите в погледа му.

Кучето лае, но ушите му са спокойно отпуснати, лицето му също е спокойно и е със затворени очи. Нищо сериозно не се крие зад неговия лай. Няма за какво да се тревожите. Все пак понякога кучетата лаят без друга причина, освен тази, че са кучета.

Кучето е изпънало тялото и главата си напред, погледът също е напред, а ушите му стърчат нагоре. Ясно е - то е нащрек и трескаво наблюдава нещо, което му е много интересно, игнорирайки напрежението от каишката, на която го държите.

Кучето лежи, но е изправило глава и погледът му е вперн напред. Не лае. Очите му са спокойни. Значи нещо е уловило вниманието му, но то е спокойно и не смята все още да предприеме нищо.

Изпънато тяло, фокусиран поглед, опашката е нагоре, опънати са ъглите на устата, в готовност да се разлае. Очивидно това куче е на пост, но все още проучва ситуацията и наблюдава.

Кучето е приклекнало, ушите му са назад, озъбило се е, но стои на едно място. Значи е агресивно, но агресията му се дължи на страх. Едновременно има готовност за бягство или за нападение.

Кучето е приклекнало, упите са назад, но главата му е по-наведена. Погледът и устата му са сравнително спокойни. Енергично е и е готово за игра.

На каишка е, но е с извит гръб, затворена уста, главата му е надолу. Ибягва погледа на човека, който държи каишката. Ясно е, че го е страх и не харесва настояшето положение, в което се намира.

Кучето е с щръкнали уши, глава нагоре, подушва, но погледът му е спокоен. Тялото му е отпуснато, с изключение на врата, изпънат към предмета, който души. Просто е любопитно.

С подвита опашка, един крак във въздуха и отбранителна позиция, но със затворена уста. Значи кучето се страхува и иска да се предпази.

Ушите на кучето са едновременно щръкнали назад и нагоре, ококорило е очи, със затворена уста и килната на една страна глава. Означава, че иска да избегне нещо неприятно, но все пак е нащрек за следващ ход.

Кучето облизва носа си с език. Опашката сочи назад, едната лапа е вдигната. Кучето е несигурно и нервно, но в същото време любопитно.

Кучето се прозява. Това не винаги означава, че му се спи. Понякога го правят, за да се освободят от стреса и нервността.

Може да звучи странно, но много кучета не обичат да ги кушкат. Затова, когато ги гушкат, те заемат малко отбранителна позиция, странят от човека, изпъват ушите назад, устата е затворена, очите са отворени. Търпят прегръдката, но не им е приятно.

Кучето е с отворена уста, изплезен напред език, поглед впрен напред, ушите са клепнали до главата. Значи е малко нервно и стерсирано.

Кучето е с отворена уста и изплезен език, но погледът е спокоен, главата е леко на една страна, езикът му е увеличен, за да му помогне да се освободи от жегата. Общо взето означава, че на кучето му е горещо, но е щастливо.

 


 943,    18  Май  2017 ,   Природа

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg