Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
На Земята има 9% повече гори

На Земята има 9% повече гори

Имаме много различни видове гори, но всички те са от голяма важност за живота на Земята, включително и за човечеството. И макар че изсичането на горите в световен мащаб значително застрашава тази екосистема, имаме и добра новина в тази сфера.

Според едно ново проучване, разчитащо на сателитни снимки, се оказва, че Земята е покрита с 9% повече гори, отколкото е било известно преди. Разликата идва от "новооткритите пространства" тропически и екваториални гори. А като се има предвид колко важни са дърветата за преработването на въглеродния диоксид, този факт може да има огромно значение за промяната на климата.

Те може и да не ни спасят от вредните парникови газове, но със сигурност ще ни помогнат за това. Много от тези гори са и убежища на голямо видово разнообразие от растения и животни. В Хаваи например 40% от местните растения и 25% от застрашените растения се срещат именно в такива гори, които са също дом на редки птици, като тропическата honeycreeper.


 683,    23  Май  2017 ,   Природа

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg