Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Диета или спорт? Кое е по-важното

Диета или спорт? Кое е по-важното

Много хора, които редовно тренират и то тренират сериозно. И въпреки това не отслабват или имат много малки резултати в тази посока. Защо? Спортът или храненето са по-важни за свалянето на килограми и добрата форма? Това е въпрос, който мъчи много от нас. Фактът, че хора, които тренират, не отслабват, а даже напълняват, означава ли, че спортът губи в битката с диетата? Съвсем не. Ползите от редовнoто спортуване са много и са доказани:

- понижаване нивото на кръвната захар

- намалява риска от инфаркт или от смърт след инфаркт

- гори калории

- намалява риска от диабет

- намалява риска от инфаркт

- увеличава мускулната маса

- намалява стреса

- подобрява дейността на мозъка

- увеличава продължителността на живот.

Но... Когато човек иска да свали килограми, той трябва да тренира, но това не е достатъчно. Много важно е какво и колко яде. За да свалите или да запазите килограмите си, така че да не хвърчат нагоре, трябва да внимавате какво ядете. Така че е необходимо да спазвате диета, придружена със спорт.

Изводът е, че въпросът не трябва да бъде "Диета или спорт?", тъй кат трябва да правите и двете, но с по-голям акцент на диетата. Принципът е - продължавайте да тренирате, но променете начина, по който се храните.

И за пореден път - не бъркайте правилното хранене с броене на калории. Ако броите калории, но продължавате да ядете вредни храни, това няма да ви помогне да отслабнете много. То ще означава да намалите количеството наполовина - половин бургер, половин пакет чипс, половин кола. И така ще сте гладни. Много гладни.

Истината е, че трябва да ядете повече, но храни с по-малко калории и по-полезни:

- пресни плодове

- пресни зеленчуци

- кафяв ориз и пълнозърнести храни

- зеленчуци с нишесте, като картофи и царевица

- млечни продукти

- месни продукти, като пилешко и пуешко месо, сьомга.

Трябва да се храним умно, което ще рече - да слагаме повече полезни храни в чинията си.

 


 465,    15  Фев  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg