Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
6 тайни за сваляне на килограми

6 тайни за сваляне на килограми

Спазването на диета не е лесно. Мислите си, че главната цел е да започнете да се храните здравословно. Всъщност главната цел е да придобием нови навици за здравословно хранене. В търсене на все по-нови и все по-лесни начини за отслабване, сега ви споделяме тези 6 трика, които, макар не много хора да знаят или да осъзнават, водят до желаната промяна.

Когато сe храните навън, винаги избирайте най-малката възможна порция

Прочетете менюто хубаво. Дори да сте на място, където се сервира нездравословна храна - бургери, пици и т.н., изберете си най-малката порция. Иначе, дори да сте е нахранили, ще изядете всичко поръчано.

Бъдете по-позитивни

Фокусирайте се върху оптимистичните мисли. Казвайте си "Свалих половин килограм. Браво на мен!", а не "Загубеняк, едва си свалил половин килограм!" и още си казвайте "Бавно, но сигурно", "Мога да мина и без десерт" и т.н.

По-добре се хранете сами

Доказано е, че хората ядат повече, когато се хранят с компания. Така е, защото тогава прекарваме повече време на масата и се разсейваме с разговори, като не забелязваме колко всъщност изяждаме (и изпиваме).

Когато огладнеете, помиришете банани

Звучи налудничаво, така е, но съществуват проучвания, които доказват, че миризмата на ябълки, мента и банани заблуждават мозъка, че ядете.

Синьото е вашият цвят

Едно проучване доказва, че синият цвят намалява апетита. Затова можете да декорирате кухнята си с повече сини предмети - синя покривка, сини салфетки, сини чинии за хранене и т.н. Това се нарича психология на цветовете. Има цветове, които събуждат апетита, но синьото действа точно обратното.

Яжте пред огледало

Смешно е, спор няма. Но проучванията доказват, че, когато човек се храни пред огледалото, той поема само една трета от храната, която би изял иначе.

 


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg