Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Най-доброто упражнение на всички времена

Най-доброто упражнение на всички времена

Вярвате ли, че можете едновременно да отслабвате и да тонизирате мускулите си като правите само едно-единствено упражнение? Ако не вярвате, изпробвайте го, резултатите ще покажат най-добре. 

Това е класическият планк. Той не само стяга мускулите на корема и раменете, но работи за цялото тяло. Същността му е в това да "повидите" над пода за по няколко минути на ден, подпирайки се само на лакти и връхчетата на пръстите на краката. Никой не казва, че е лесно да се стои в тази поза, но в това стоене са включени много мускулни групи.

Класическият планк е статично упражнение. В него няма движение, но главната цел е да стоите правилно. Как?

classic plank

 

Легнете по корем на пода, свийте лактите си на 90 градуса и прехвърлете тежестта си върху ръцете. Тялото ви трябва да е в права линия от главата до петите.

Дръжте се само на лакти и на върховете на пръстите на краката. лактите ви трябва да са точно под раменете ви.

Дръжте тялото си колкото можете по-изправено, стегнете мускулите на корема и не ги отпускайте. Опитайте се да не допирате краката си в пода.

Съберете краката си. По този начин напрежението става още по-голямо. Краката трябва да са изправени и под напрежение.

Задните части също трябва да останат в стегнато положение, а не да сочат към тавана.

Гърбът трябва да е максимално изправен, все едно го държите долепен до стената.

Глътнете стомаха и стегнете коремните мускули. Но не забавяйте дишането си.

Издишайте, когато заемете точната позиция и стойте в нея, докато усетите силно напрежение във всички мускули. Опитвайте да се задържите в това положение, колкото можете по-дълго. В началото около 10 секунди, а после и по-дълго. Хората с различна физическа подготовка стоят от 10 секунди до 2 минути. Но ако за вас това упражнение е ново, не с се опитвайте да поставяте рекорди, стойте минималното време - 10 секунди и постепенно увеличавайте секундите всеки ден.


 1000,    07  Мар  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg