Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Отново във форма след дългата зима

Отново във форма след дългата зима

Някои хора спират да тренират само по празниците, други си взимат почивка от спорта цяла зима. А изминалата зима беше студена и много дълга. За щастие, пролетта е вече тук, а с нея и желанието отново да се впуснем в бягане навън или спорт вечер след работа.

Лошата новина: отнема много по-малко време човек да излезе от форма и да изгуби спортните си навици отколкото да си ги възвърне.

Добрата новина: нужни са едва два месеца, за постигнете формата, в която сте били преди да спрете с тренировките от предния сезон.

Най-важните фактори, които влияят на това колко бързо ще влезете в спортна форма са: възрастта ви, продължителността и естеството на тренировките, колко редовно се занимавате със спорт и хранителният ви режим. Ако направите добро съчетание между тези фактори, два-три месеца ще са достатъчни за възвръщането на върховната ви форма. Или поне върховната ви форма за възрастта ви.

Как са стане това?

Най-важното е да стане бавно и постепенно. Ако прибързвате, има голяма вероятност да се контузите или да се депресирате. Важното е да си взимате почивни дни между тренировките, както и да разнообразявате спортовете. Постепенно увеличавайте продължителността и натоварването при трениране. Не започвайте с натоварването, което сте правили за последно преди да спрете с тренировките. Тогава може да сте били достигнали големи резултати, които обаче сега да са непосилни за вас. И не работете с крайни срокове от сорта на "Трябва да съм свалил 10 кг до началото на лятото".

И най-важното - не се отказвайте предварително. Фактът, че не сте тренирали цяла зима не трябва да ви отчайва. Започнете бавно, сигурно, с малки стъпки, но започнете! 


 444,    27  Мар  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg