Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Нова лепенка чете какво казва потта

Нова лепенка чете какво казва потта

Когато спортуваме усилено или извършваме физически труд, тялото ни отделя пот, а с нея и важни електролити. Тогава трябва да пием вода, за да възстановим изгубеното. Но е трудно да знаем във всеки един момент от колко точно вода тялото ни се нуждае.

Това може да се промени с новата "лепенка за пот", която се слага на ръката и дава по-подробна информация какво се случва в тялото на човек, когато се поти. Тя е разработка на Джон Роджърс - директор на Центъра за био-интегрирани електроники към Северозападния университет. Голяма е колкото монета, но плътно прилепва към кожата и може да се носи дори когато човек се поти обилно. Лепенката дава информация за нивата на електролитите, като хлодири, глюкоза и млечна киселина. Нейните различни компоненти се оцветяват в различни цветове и с помощта на приложение на смартфона си човек може да разчете какво означават те.

Новото изобретение може да има широко разпространение сред спортуващите, но също така и за ранната диагностика на някои заболявания, като диабет например.

Доказано е след тестове, че биомаркерите, показани от тази лепенка, съвпадат с резултатите, направени на спортисти в лабораторни условия.

Можете да видите как действа тя.


 4795,    03  Апр  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg