Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Вана вместо спорт

Вана вместо спорт

Един известен цитат гласи: "Добрите дела и горещите вани са най-добрите лекове срещу депресия." Горещите вани са и много повече. Наскоро проведено проучване на Националния център по спортна медицина в Лоубъро, Великобритания, доказва, че едночасовата гореща вана намалява стреса и ускорява метаболитните процеси, подобно на тренировката.

Участниците в проучването изгаряли по 126 калории на час, равносилни на 25-30-минутна разходка, като вложеното усилие било доста по-малко. Освен това нивата на кръвната им захар по време на ваните били по-ниски.

Горещите вани, сауни и прани бани отдавна са доказали своя ефект за доброто здравословно състояние на човека, но не бива да мислим за горещата вана като за заместител на спортната дейност. Най-добре е да мислим за нея и да я ползваме като допълнение на тренировките. Тя има и други полезни въздействие - успокоява мускулите, увеличава производството на ендорфини и успокоява. Какъв по-хубав завършек на един напрегнат ден?

 


 1667,    10  Апр  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg