Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Знаете ли как да се разхождате

Знаете ли как да се разхождате

Фитнес ходенето е нещо, което си мислим, че всеки може да прави. То е лесно и много полезно срещу редица заболявания и заседнал начин на живот. Но дали наистина всичко можем да го правим правилно?

Много хора го правят погрешно и изобщо не подозират за това.

Ако обичате да ходите и го правите често, но изпитвате болки в ставите, в стъпалата, глезените, коленете, бедрата или раменете трябва да посетите доктора си. Най-вероятно не ходите правилно и това ви натоварва. След бързо ходене е нормално да се чувствате изморени, но не е нормално да усещате болка.

Как да ходим правилно?

Краката

Трябва да стъпваме от петата към пръстите на ходилото, което ще ни осигури по-плавен ход. Поне едно от ходилата ви трябва да е стъпило на земята по всяко време.А ко чувате пляскащ звук, когато стъпвате, значи се приземявате твърде рязко и трябва да поправите това.

Главата горе

Не трябва да гледате надолу, когато стъпвате. Главата трябва да е изправена и погледът да сочи напред. Това не означава, че не трябва да виждате къде стъпвате и да внимавате за опасности по пътя, трябва да гледате и двете, но просто не бива да се привеждате напред и да вървите с поглед, забит в земята.

Не се прегърбвайте

Както главата, така и торсът трябва да са изправени. Не се прегърбвайте и не свивайте раменете. Гърдите напред и гръбначният стълб трябва да е изправен. Ако сте свикнали да се прегърбвате, докато ходите, това трябва да е първото нещо, което да промените при ходенето.

Отпуснете се

Ако ходите със стегнато дупе, стегнати рамене и врат, много бързо ще се изтощите и ще ви заболи. А и най-вероятно няма да можете да дишате правилно. Затова се отпуснете, ходете и поемайте дълбоко дъх.

Най-хубавото на ходенето е, че може да се практикува навсякъде, стига да се с подходящо облекло и подходящи обувки.

 


 1638,    11  Апр  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg