Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
10 професии, които ни правят дебели

10 професии, които ни правят дебели

Учените не си губят времето, а непрекъснато правят проучвания. Едно от тях е установило кои са професиите, които ни карат да трупаме повече килограми. Интересното е, че те не са само професии, свързани с дълго стоене, но са професии, свързани със стрес. Следователно, за да избегнете напълняването, освен че трябва да обърнете повече внимание и да посветите повече време на спортни занимания и тренировки, трябва да контролирате стресовите фактори в работата си.

Туристически агент

Тези хора трябва да направят всичко възможно, за да задоволят изискванията на всеки килент и в същото време да запазят добри отношение с хотелиери. Да с между чука и наковалнята изисква много нерви, организация и не на послено място часове седене зад компютъра и водене на телефонни разговори.

Адвокат

В тази професия стресът и напрежението са си ежедневие. Често тези хора се хранят безконтролно, защото никога не го правят на спокойствие. Тяхното съзнание винаги е заето със случая, върху който работят в момента.

Социален работник

Дейността на тези хора е свързана с доста неприятни гледки и случаи, които са в състояние да разклатят психиката на всеки. Те също прекарват много часове в седене зад бюрото и рядко имат възможност да спортуват.

Учител

Учителите прекарват голяма част от работния си ден седейки зад бюрото, изнасяйки уроци и лекции, отново в седнало положение. Освен това работата им е свързана с много стрес.

Писател, дизайнер, архитект

Тези професии обикновено се свързват с гъвкаво работно време и вдъхновение. Затова и часовете им за хранене са разхвърляни доста безразборно и тези хора в повечето случаи хапват нещо набързо зад бюрото.

Административен асистент

Това също е професия, свързана с постоянната готовност да помагат на другите, а също така с повишени нива на тревожност и стрес всеки ден. Те също имат навика да обядват пред компютъра си на работното място.

Учен

Учените често са увлечени от работата си до такава степен, че те изобщо не обръщат внимание на здравословното хранене.

Полицай

Класическа гледка е да видите американски полицай, който нагъва понички, нали? Ако погледнем сериозно на нещата, това е една от най-стресовите професии и хората, които я практикуват често използват яденето само като средство против стреса.

Маркетинг и ПР специалист

Работата на тези хора е свързана с общуването с много хора, с много изисквания и с много срокове. Най-често тези специалисти никога не си почиват. Те непрекъснато вършат или мислят за работата си. И през уикенда, и по време на отпуската си и когато са болни.

IT специалисти

Тези професионалисти прекарват твърде много време пред компютъра. Те работят до късно и това обикновено води до лоши хранителни навици.

Ако упражнявате някоя от тези професии или друга, която ви кара да напълнявате, вижте тези няколко правила. те могат да ви помогнат да избегнете напълняването.

- Ставайте от стола си по няколко пъти на ден. Дори за да изкачите стълбите или просто да си налеете вода.

- Когато искате да хапнете, не си поръчвайте да ви доставят храна, а излезте, за да хапнете.

- Пийте вода. Винаги дръжте бутилка с вода на бюрото си.

- Заместете едно от кафетата, които пиете през деня с друга напитка, като зелен чай например.

- Отделяйте си време за релакс. Слушайте отпускаща и приятна музика или практикувайте дишане за успокоение.

- Отделете си време за спорт. Може да са само 10-15 минути на ден, но ще ви помогнат за по-добрата ви форма.

 


 10453,    21  Апр  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg