Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
7 ефикасни упражнения срещу гънките по гърба и около корема

7 ефикасни упражнения срещу гънките по гърба и около корема

Хората често забравят за гърба си, може би защото рядко го виждат. С напредването на годините обаче и натрупването на повече килограми, мазнини се трупат и по гърба, както по корема. Предлагаме ви 7 ефикасни упражнения за борба с тези досадни гънки.

Навеждания напред

2-3 серии по 10-15 повторения

bent

От изправено положение се наведете напред. Опитайте се да докоснете земята с ръце, без да сгъвате краката в коленете. Докоснете земята с дланите си.

Странични навеждания

3 серии по 15-20 повторения

От изправено положение, краката на ширината на раменете, вдигнете едната ръка, свийте я в лакътя и я поставете зад главата. Вземете гиричка в другата ръкa и се наведете настрани, докато гиричката достигне до коляното ви или малко по-надолу.

Лицеви опори

2-3 серии с по 20-30 повторения

Поза лък

Веднъж със задържане от 20 до 60 секунди

bow

Легнете по корем, повдигнете главата, краката и ръцете едновременно. Хванете глезените с ръце. Поемете дълбоко дъх. Задръжте в тази позиция. Като издишвате заемете постепенно изходна позиция.

Поза Супермен

3-4 серии с 15-20 повторения

superman

Легнете по корем, като изпънете ръцете и краката. Повдигнете краката и горната част на тялото едновременно. Задръжте в тази позиция няколко секунди.

Задни преси

1-2 серии по 12-15 повторения

Легнете по корем на земята или на медицинска топка. Повдигнете горната част на тялото, като ръцете са зад главата.

Мост

1-2 серии със задържане по 3-5 секунди

bridge

Легнете по гръб, като стъпите с крака на земята и дланите ви опрат в пода. Повдигнете тялото, докато достигнете до най-високата точка, която можете. Задръжте в тази позиция.

 


 665,    07  Май  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg