Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Как действа йо-йо ефектът на тялото и ума

Как действа йо-йо ефектът на тялото и ума

Честото отслабване и повторно натрупване на килограми не се отразява зле само на теглото ви, то е лошо за цялостното ви здравословно състояние.

Йо-йо ефектът се появява, когато при човек се редуват периоди на отслабване с периоди на напълняване, след което отново следва отслабване, после пак напълняване и т.н., и т.н. Това е много вредно, дори да не става дума за много килограми, а за 4-5 килограма. Ето какво считат експертите за този ефект, как той се отразява на здравето и на мисълта ни.

Действа на метаболизма

Когато сме на диета, тялото ни минава в режим на гладуване, което забавя метаболизма.

Кара ни да напълняваме отново

Първоначално диетата може и да ни помогне да свалим няколко килограма, но това е само временно. След като сме пазили диета и се върнем към нормалното си хранене, тялото ни започва да си връща килограмите и то под формата на мазнини, а не на мускули. Едно проучване показва, че след две години отслабване и напълняване, хората ставали по-пълни и тежали повече, отколкото в началото на този омагьосан кръг.

Може да навреди на сърцето

Йо-йо ефектът значително увеличава риска от сърдечни заболявания, особено при жени след менопауза.

Вреди на кожата

Особено на кожата на лицето, която става по-суха, с повече бръчки и като цяло я състарява.

Обърква мисълта

Йо-йо ефектът е много вреден за тялото, но е още по-вреден за мисълта. Хората, които попадат в омагьосания кръг на диетите, са често депресирани, отчаяни и обезверени.

В случай че се сблъскате с този проблем, потърсете помощта на специалисти, не се опитвайте да се справяте сами. 

 


 451,    11  Май  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg