Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
С колело до работа? Дали е добра идея

С колело до работа? Дали е добра идея

Карането на колело е чудесен начин за раздвижване и спортуване, без да се налага после да се потите във фитнеса. Въпросът е дали са налични всички условия за безопасно и приятно придвижване до работно място с велосипед. Познавайки инфраструктурата на столицата, бихме казали, че, за да ходиш на работа с колело, трябва да си наистина голям ентусиаст. Няма много велоалеи и велосипедистите не са на почит от шофьорите, които препускат с мръсна газ по улиците. Да не говорим за въздуха, който велосипедистите са принудени да дишат, докато карат колело по натоварените улици и булеварди. Все пак, придвижването с велосипед до работното място не е мисия невъзможна, стига мястото, на което живеете, да не е толкова далече от работното ви място или пътят ви да минава предимно през паркове и алеи. Разбира се, им и други условия, които трябва да се вземат предвид, когато човек реши да пътува до работа с колело.

В достатъчно добра форма ли сте?

Това ще рече, че преди да яхнете колелото, за да изминете 4-5 или повече километра, трябва да знаете дали ще издържите на това физическо натоварване, или ще трябва да ви носят до офиса, където да се приземите на стола си и да не можете да станете цял ден, измъчвани от мускулна треска. Точно както при всеки друг старт на програма за физическо натоварване и тук нещата трябва да станат постепенно.

Велосипедът ви в добра форма ли е?

Единият начин е да си купите нов велосипед, специално създаден за условията, в които ще го карате - за градска среда. Другият вариант е да поправите стария си велосипед, така че да сте сигурни, че няма да ви остави на пътя, когато най-малко очаквате.

Внимателно изберете маршрута си

Преди да тръгнете с колелото на работа, направете си план откъде ще минете, кой е най-прекият, но и най-безопасният път. Кой маршрут би ви завел по-бързо или по-приятно до дестинацията ви. И винаги имайте наум поне един резервен маршрут. Всичко се случва - ремонти на пътища, затваряне на улици и алеи, и т.н.

Осигурете си пълна екипировка

Това ще рече екип, подходящ за каране на колело, каска, едни резервни дрехи или дрехите, които ще си облечете, когато стигнете в работата си, бутилка с вода, мокри кърпички, дъждобран. Най-добре е всичко да бъде опаковано в раница, която носите на гърба си.

Какво ще правите, когато стигнете на работа

Има ли подходящо и сигурно място, на което да паркирате велосипеда си, без да запречвате входа. Има ли помещение, в което ще можете да се преоблечете на спокойствие. Ако на работното ви място няма такова място, огледайте се за фитнес или спа салони, в които дори ще можете да вземете душ преди работа и да смените дрехите си.


 949,    15  Май  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg