Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Най-здравословните спортове

Най-здравословните спортове

Когато казваме, че това са най-здравословните спортове, имаме предвид, че при тях е най-нисък рискът от сериозни наранявания, а в същото време те са изключително полезни за физическото и менталното здраве на човека.

Плуване - най-добрият спорт за вашето сърце. То ще ви запази във форма, подобрява дишането, предотвратява напълняването, гори калории и може да се практикува целогодишно в закрити басейни, разбира се.

Тенис - при един час игра на тенис се горят повече от 600 калории, като това е една от най-добрите аеробни дейности. В същото време повишава силата ви.

Гребане - за ефективно отслабване и сила на мускулите.

Скуош - подобрява гъвкавостта, гори калории, заздравява мускулите и подобрява координацията.

Баскетбол - много подобрява координацията, намалява стреса, заздравява мускулите и засилва увереността на човек.

Колоездене - особено през май и юни се организират множество активности, свързани с карането на колело, така че сега е моментът за този спорт. Той не само че ще ви накара да горите калории, но подобрява настроението и работата на мозъка.

Бягане - това не е спорт само за млади хора. При редовното тичане костите стават по-големи и по-силни и хората, дори на по-късна възраст, изпитват по-малко проблеми с тях. Освен това бягането подобрява не само физиката, но и психическото здраве на човек.

Волейбол - освен всички полезни неща, като горене на калории, подобряване на координацията, сила, издръжливост и т.н., волейболът възпитава и отборен дух в играчите.

Гимнастика - всички, които я практикуват са в добра форма, гъвкави и изящни. Освен това гимнастиката възпитава, изгражда характера, подобрява концентрацията и начина, по който мозъкът на човек се справя с проблемите.

 


 621,    29  Май  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg