Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Мускулите също познават вкуса на захарта

Мускулите също познават вкуса на захарта

Много добре знаем, че вкусовите ни рецептори харесват и веднага усещат, когато хапнем нещо сладко, но ново проучване доказва, че и мускулите ни харесват захарта и веднага усещат, що, в тялото ни проникне глюкоза.

Ето как става: вкусовите ни рецептори веднага усещат захарта. В панкреаса има определени клетки, които също засичат захарта и освобождават инсулин, за да помогне на глюкозата да влезе в клетките. Новото в проучването се състои в това, че всъщност се оказва, че и мускулите на човек имат механизъм, по който засичат наличието на захар в тялото и който му помага за регулиране на нивата на кръвната захар. Този механизъм е отделен от онзи на панкреаса, но двата работят заедно с една цел - стабилни нива на глюкоза в организма.

С това откритие учените се надяват да могат да внесат още повече яснота по проблема с напълняването и диабета, чрез прилагането на по-таргетирано лечение при хора с тези проблеми.


 1067,    31  Май  2017 ,   Спорт

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg