Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
5 интригуващи дестинации, които няма да можем да посетим

5 интригуващи дестинации, които няма да можем да посетим

Съществуват много интригуващи дестинации в света, които, за съжаление, не е позволено да посетим. И все пак, ако по някакъв случай ви се отвори възможност да се доберете до някое от тези места, не я пропускайте. Ето за какво става дума.

Mount Weather

Центърът за извънредни операции Маунт Уедър, Вирджиния

Достъпът е разрешен само за високопоставени представители на властта

Съоръжението в Маунт Уедър е разположено на територията на Лоудън и Кларк Каунти във Вирджиния. Състои се от две основни части – една на повърхността, занимаваща се с управлението в случай на национални бедствия, и една по-тайнствена подземна секция. Съществуването на този таен комплекс е непотвърдено, но се смята, че той служи като дом на ключови лица от Вашингтон по време на криза.

Svalbard

Международното семехранилище в Свалбард, Норвегия

Тунел-хранилище, в което се съхраняват безопасно образци от семена на основните селскостопански култури, които да бъде използвани по време на катастрофа

Намира се на дълбочина 120 м и на височина 130 м над морското равнище в шпицбергенското селище Лонгийър. Постоянната температура, която се поддържа там е -18 градуса, а влажността е на възможно най-ниски нива. Свалбард е избран за местоположение на хранилището заради вечната замръзналост и ниската тектонична активност.

Reservation Brazil

Резерватът "Вале до Явари", Бразилия

Специално изолирано място, създадено да опази автентичните местни племена

Тези племена обитават Амазония от много години. Има снимки, които доказват, че те съществуват и са все още недокоснати от външния свят. В резервата има около 14 племена, копито не знаят нищо за външния свят. С цял тяхното опазване и запазване на автентичния им начин на живот, властите са забранили на външни лица да влизат в резервата.

Club 33

Клуб 33, Ню Орлиънс

През 1967 г. Уолт Дисни основава клуб, който събира известни инвеститори, влиятелни публични фигури и политици под един покрив. Има слух, че броят на членовете на клуба е 33. Говори се също, че ако искате много да посетите клуба, трябва да чакате за това 14 години и да платите стартова сума от 10 450 долара (за един човек) или 27 500 долара (за компании). Освен това всяка година самостоятелните и корпоративни членове на клуба трябва да плащат, съответно, 3275 и 6100 долара, за да запазят членството си.

Es vedra

Магичният остров Ес Ведра

Затворен за посетители, за да опази хората от последствията от непридвидимата енергия

Скалистият остров Ес Ведра е един от Балеарските острови в Испания и се вярва, че на него е третата по големина геомагнитна сила на земята (първата е в бермудския триъгълник, а втората - на Северния полюс). В острова обаче няма метални отлагания, той е формиран изцяло от вулканична скала. Но на него всякаква техника отказва и компасът ви ще се побърка, без да намира вярната посока. Островът е обгърнат в мистерия. Испанското правителство е забранили достъпа до него, като го обявява за природен резерват. Има слухове, че местни испанци понякога организират нелегални екскурзии до острова. Това, което можете да правите легално, е да го наблюдавате отдалече.


 467,    19  Дек  2016 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg