Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Как да пестите пари, когато пътувате

Как да пестите пари, когато пътувате

Нищо не трябва да ви спира да опознавате света, дори и липсата на много пари. Ще ви представим няколко съвета за това как можете да пътувате и да не харчите много.

Наемете апартамент или отседнете в хора, които приемат туристи. Тази услуга е вече много разпространена в много страни. Това със сигурност ще ви излезе по-евтино от наемане на стая в хотел, особено ако планирате да останете по-дълго.

Купете си билет за полет до съседен град

По принцип нискотарифните полети са до по-големи летища. Така например, ако искате да посетите Ница, купете си билет до Милано и след това пътувайте с влак до Ница.

Изберете добре и времето на полета

Обикновено по-евтините полети за рано сутрин и късно вечер.

Използвайте обществения транспорт, а не автобуси за туристи

Обиколките с туристически автобуси са по-скъпи. Ако пътувате с обществения транспорт, ще спестите пари и ще имате повече време за разглеждане на забележителности.

Купете си карта за музеите

Така винаги излиза по-евтино, отколкото да Плащате таксата всеки ден за всеки отделен музей.

Платете предварително

Планирайте и платете всичко, което може, предварително - за нощувките, билетите за самолет, влакове и автобуси. Обикновено ранното плащане е доста по-евтино.

Носете си обяд, докато разглеждате

Ако планирате цял ден да разглеждате забележителности, вземете си нещо за обяд. Така ще имате повече време за обикаляне и няма да плащате за скъпи ресторанти.

Опитайте местната кухня

Това може да стане и без да ходите в скъпи ресторанти. Съществува услуга, която ви дава достъп до храна, сготвена от местни хора и която никак не е скъпа.

Инсталирайте приложения за пътуване на смартфона си

За да се възползвате от всички тези услуги, трябва да си инсталирате някои приложения на телефона, не е зле да си изтеглите и карта на мястото, до което ще пътувате.

Не се срамувайте да питате за отстъпки и промоции

Ако сте резервирали стая на промоция, попитайте за нея, когато стигнете на уреченото място. А, когато отивате в страна, където знаете, че е прието да се пазариш, направете го, това е част от местната култура.

Ваканция с приятели

Когато пътувате с голяма компания, обикновено всички ви излиза по-евтино - пътуването, престоя в къща или апартамент, а и най-вероятно ще си прекарате по-весело.


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg