Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Снимки от най-студеното село в света

Снимки от най-студеното село в света

Мислите си, че тук зимата е жестока и студена, нали? Ще промените мнението си, когато видите снимките и фактите за Оймякон, Русия - най-студеното село в света. Най-ниската температура, измерена там, е била -71,2 градуса по Целзий през 1924 г. Средната температура там през януари е около -50 градуса. Това прави Оймякон най-студеното обитаемо място в света.

Един фотограф от Нова Зеландия - Амос Чапъл, решава да отиде от Якутск - най-студеният по-голям град в света до Оймякон и предоставя някои много интересни снимки и факти от пътешествието си.

Разгледайте ги, защото не се знае кога ще ви хрумне да попътувате до това място или поне да видите нещо интересно от топлото кресло вкъщи.

Амос споделя, че всъщност най-големият проблем при пътешествието му не бил студът, а това че фотоапаратът му замръзвал на място.

Централният пазар в Якутск, на който няма нужда от хладилни витирини.

market in Yakutsk

Единственият път към Оймякон.

the road to oymyakon

Оймякон - полюсът на студа.

oymyakon the pole of cold

Тоалетните в Оймякон са навън, защото заради студа е почти невъзможно да се прокара канализация вътре в къщите.

oymykon 6

В Оймякон има само един работещ магазин.

the only shop in oymyakon

Там колите трябва да бъдат паркирани в гаражи. Ако се спрат на улицата, трябва постоянно да работят, иначе няма да има шанс да запалят отново.

oymyakon 3

oymyakon 5

 


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg