Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Целевият туризъм е повече от ваканция

Целевият туризъм е повече от ваканция

Посещенията на Божи гроб или други християнски поклонения не са точно ваканция. Те са туристически пътешествия с определена цел и хората, които ги предприемат, не наричат себе си туристи, а поклонници. Но през последните години целите на тези пътувания все по-често се превръщат в предпочитани туристически обиколки. И докато някога хората са пътували с цел бягство от определени територии и завладяване на други, приближаване до по-облагородени територии и обмяна на опит, сега хората пътуват, за да разпускат, да придобиват нови впечатления, да видят нови места и не само. 

За подобряване на психическото здраве и настроение

Спа почивките с масажи и други процедури, полезни за здравето са един от аспектите на пътуването за здраве. Но има и други причини човек да пътешества - да прекара повече време навън сред природата, да изкатери връх, което е покоряването на ново предизвикателство и да се откъсне от ежедневието си в някоя дива местност.

За знание

Пътуването до различни дестинации предоставя знание, което не можеш да придобиеш, докато си стоиш вкъщи. Разбира се, човек може да чете за Айфеловата кула, но съвсем друго е да я види на живо и да се качи на нея. Докато човек пътува, стига да иска, може да научи много нови неща, а това е безценен и незаменим опит.

За да помогнеш

Има пътувания, които хората предприемат, за да се откъснат от себе си и да помогнат на другите. Дали ще предприемете пътешествие за търсене на древни съкровища, откриване на стари светове или на мисия в Африка, вие ще сте от полза на други хора или на историята, което ще направи пътешествието ви изключително значимо.

С цел духовно пречистване

Това е преди всичко пътуване към себе си. Дали ще пътувате до Божи гроб, дали ще посетите будистки храм или друго много силно духовно място, това ще ви помогне да разберете повече за самите себе си, да се опознаете по-добре и да се заредите с нова енергия и сили.

 


 458,    13  Фев  2017 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg