Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Едно приказно градче в Италия - Сант'Агата де'Готи

Едно приказно градче в Италия - Сант'Агата де'Готи

Сант'А̀гата де' Го̀ти е малък и приказен град в Южна Италия. Той изглежда едновременно много семпло и много необикновено. Когато се разхождате из него може да се почувствате сякаш сте във филм, но градчето е съвсем реално и очаква своите посетители.

Sant Agata 1

Намира се в регион Кампаня, между провинциите Беневенто и Неапол. Първата част от името му Сант'Агата датира от 16 век, но версиите за втората част на името са различни. Предимно водят към това че боговете са построили крепостта или че идва от френската фамилия Де Гот, на която била предоставена някога тази земя.

Sant Agata 2

За огромния хълм в Сант'Агата де'Готи учените смятат, че е част от останките от огромна древна пирамида, макар снимките, направени от сателит, показали, че няма нищо общо с пирамида.

Sant Agata 3

Най-красив и магичен е градът нощем, но и през деня е приятно да се разхождаш по тесните му улички. През 2012 г. е включен в списъка с най-красивите малки градове в Италия.


 691,    02  Мар  2017 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg