Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
20 правила за всяка пътешественичка

20 правила за всяка пътешественичка

Пътешествията са вълнуващи и трудни, като самия живот. По принцип хората пътуват на групи или поне с другар, но има и хора, които обичат да пътешестват сами, защото така възприемат местата, които посещават по-пълноценно. Е, ако сте жена, която обича да пътешества сама, има няколко правила, които е добре да спазвате, за да бъде всичко наред.

1. Трябва да можете сама да си носите и местите куфарите или раницата. Ако не можете да ги поместите, значи носите прекалено много багаж. Ако трябва, изпратете някакъв багаж до мястото, което ще посещавате, вместо да се мъчите с носенето му.

2. Носете по-малко бельо и чорапи. Можете да ги перете всяка вечер.

3. Пазете бижутата и всичките си ценности (и документи) в чанта в ръчния си багаж.

4. Носете шал. Шаловете са многофункционални - топлят, можете да се покриете с тях, да ви пазят от слънцето и са чудесен моден аксесоар.

5. Научете няколко думи на езика на жителите на страната, в която отивате. Най-елементарните "моля", "благодаря", "Къде е тоалетната?".

6. Дълга коса, която лесно може да бъде вързана или къса прическа са най-удобните за пътуване.

7. Не правете компромиси с безопасността си, дори да се притеснявате, че ще обидите мъж от друга култура. Безопасността на първо място.

8. Ако носите някакви гримове, носете си само червило или балсам за устни.

9. Не се тревожете да се направите на глупачка. На всеки се случва и може да е много забавно.

10. Разхождайте се колкото може повече. Така ще разберете много повече за културата на местните хора.

11. Носете си чорапогащи. Пазят от ухапвания от комари, от студ и са много компактни.

12. Не бъдете изненадани, ако я някоя страна не се държат с вас, както в родната ви държава. Имате право да се обиждате, но се осведомете за реалността преди да отидете в конкретната страна. Бъдете подготвени.

13. Попитайте местните хора за най-добрите места за хранене.

14. Ако ви се плаче, защото сте ядосана, изпитвате носталгия или за нещо друго, давайте. После ще ви олекне.

15. Питайте за посоката, когато се объркате или изгубите. Винаги си носете тефтер и химикал в чантата.

16. Намерете си по-евтино място за престой и останете някъде поне около пет дни. За по-кратко време няма да успеете добре да разгледате мястото.

17. Носете си несесер с най-необходимите женски принадлежности.

18. Носете си мокри и сухи кърпички в чантата навсякъде. Не всички тоалетни по света са снабдени с тоалетна хартия, вода и сапун.

19. Не ви трябва план за всеки ден. Може да прекарате и цял ден на някое ново място в пиене на кафе и наблюдаване на хората.

20. Дали ще разглеждате основните забележителности, или съвсем други неща, си е ваша работа. Имайте го предвид. Правете каквото искате и няма нужда после да давате отчет на никого дали сте посетили Айфеловата кула, или не.


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg