Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
10 съвета за перфектно опакован багаж

10 съвета за перфектно опакован багаж

Идват празнични и почивни дни. През април и май можете да планирате доста дълга почивка и предполагаме, че повечето от вас ще съберат багажа за близки и далечни дестинации. Но никой не иска да пътува със супер тежки куфари, в които цари хаос. Затова решихме да ви предложим няколко съвета за перфектно опаковане на багажа.

Сгъвайте дрехите на руло

Вместо да ги сгъвате във формата на квадрат или правоъгълник, навийте всяка дреха на руло. Така в куфара ви или в пътната чанта ще се съберат много повече.

Използвайте вакуумни пликове

Те са безценно изобретение, когато стане дума за опаковане на багаж. С тях дрехите ви хем ще заемат по-малко място, хем ще бъдат предпазени от разливане на нещо върху тях и замърсяване по време на пътуването. Те са и много подходящи за опаковането на по-обемни неща - якета, играчки и други.

Подредете пирамидално

Не хвърляйте просто каквото се сетите в куфара. Започнете с обувките на дъното, после по-обемните дрехи, после другите дрехи, свити на рула, а най-отгоре козметичните продукти и други необходими неща.

Оставете чадъра

Особено ако имате само огромни и дълги чадъри, които не се сгъват. Вземете или малък, компактен чадър, или дъждобран, който може да бъде свит на малък пакет. Освен това дъждобранът може повече да ви предпази в лошо време с дъжд и вятър.

Малки разфасовки

Вместо да носите цели туби с шампоани, кремове, душ-гел, паста за зъби и парфюм, снабдете се с малки разфасовки или мостри, които ще ви заемат много по-малко място и ще ви стигнат за няколко дни.

Опаковайте малките неща по най-правилния начин

Например в кутия или в обувките, които ще сложите в багажа. Там може да сложите чорапи, бижута, някои козметични продукти и други.

Използвайте пликове със закачалки

За някои облекла - официални рокли и костюми няма да е добре да ги сложите в куфара. По-добре е да ги носите отделно в специален плик със закачалка.

Не носете прекалено много лекарства

Вземете само най-необходимите лекарства и то само по един блистер от тях.

Не оставяйте празни пространства

За да бъде всичко в багажа ви в безопасност. Ако искате все пак да оставите място за сувенири, които да донесете от пътуването си, запълнете празните пространства в куфара с опаковъчна хартия или дрехи.

Вземете само това, което ще ви трябва

Пътеводителите, сешоарът, калъфът за фотоапарата трябва да си останат вкъщи. Вземете само най-необходимото. Имайте предвид, че много от нещата - сламени шапки, очила, шнорхели, джапанки и т.н. могат да бъдат купени на място и не се налага да си ги носите.

 


 444,    16  Мар  2017 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg