Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Факти за хотелите, които хотелиерите нe искат да знаете

Факти за хотелите, които хотелиерите нe искат да знаете

Хотелите са неразделна част от живота на пътешественика, дори и на онези, които се стремят по-често да ги избягват. За да се уверите, че те няма да развалят почивката ви, е добре да сте подготвени с няколко факта за хотелите, които хотелиерите може би не изгарят от желание да научите. Но те са ясни.

Някой може да получи стая като вашата на половин цена

Всичко зависи в какъв период или по какъв начин резервирате и плащате за стаята си. И хотелите обикновено предлагат последните си останали стаи на по-ниска цена. Зависи от хотела, разбира се. Тук говорим предимно за хотелите в чужбина. Най-добре е да резервирате стаята си след 18 ч. По-евтини са отколкото сутрин.

Можете да обсъдите цената на стаята

Когато резервирате за по-дълъг период от време особено или в нисък сезон, винаги питайте дали хотелът предлага отстъпка от цената.

Хотелите предлагат безплатни услуги

Осведомете се за тях предварително или на място. Те може да включват предоставяне на бутилирана вода, ютия, сешоар, резервация на маса в ресторант, повикване на такси, извикване на доктор, събуждане сутрин и закуска в стаята.

Могат да ви препратят в друг хотел

Често се случва, когато са претоварени. При това условие вие обаче може да поискате по-висок клас стая или друга компенсация, като безплатен тур из града или местността.

Стаите не винаги са идеално чисти

Нищо чудно да намерите петна от червило по чашите, пясък в банята или петно по кувертюрата на леглото. Затова не използвайте тези неща. Измийте чашите отново преди да пиете от тях, сгънете покривалката на леглото и не я ползвайте.

Стаите не са еднакви

Ще чуете много рецепционистки да ви казват, че "Всички стаи са еднакви". Не е така. Някои са с по-хубава гледка, други са по-топли, трети имат тераса, едни имат вана, други - не, така че има разлики, въпросът е на какво държите най-много в стаята.

Не питайте в хотела къде правят най-хубава закуска

Те винаги ще ви предложа ресторанта на хотела, ако има такъв или някое заведение, с което работят. Ако искате да намерите най-хубавото място за закуска в града, в който сте отседнали, питайте някой друг или се осведомете от интернет.

Не се колебайте да се оплачете

Когато има за какво, наистина не се колебайте. Съседите ви са шумни и не можете да спите, липсата на някакви услуги, с които е било споменато, че хотелът разполага и т.н. Хотелиерите не искат клиенти, които се оплакват и пишат негативни рецензии, затова може да ви предложат нещо като компенсация за причиненото неудобство.

Сейфовете в стаите не са сигурни

Така че не разчитайте на тях за съхранение на пари и ценни вещи. Ако имате нещо наистина ценно, дайте го на рецепционистката, за да го сложи в сейфа на хотела, ако разполагат с такъв.

 


 444,    23  Мар  2017 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg