Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Какво не трябва да правите в различните страни

Какво не трябва да правите в различните страни

Всеки пътешественик знае, че когато отива в чужда страна, трябва да се съобразява с нейните традиции и обичаи. Тъй като сезонът на пътуванията и ваканциите настъпва с пълна сила, представяме ви списък с някои неща, които не трябва (при никакви обстоятелства) да правите в някои страни.

Русия - не поднасяйте четен брой цветя за подарък. Четен брой цветя се носят само на погребение и на помен. Също като у нас.

Чили - не яжте нищо с пръсти. Маниерите там за много важни.

Сингапур - бъдете много внимателни със забраните, защото глобите са сериозни. Никакво хранене на птиците, плюене и хвърляне на отпадъци по улиците, нито ядене в градския транспорт.

Индия - не се целувайте на публични места. За това може да се озовете в затвора. Не се разрешава и никакъв близък физически контакт с хора от другия пол.

Япония - никакви бакшиши Това не е приемливо в страната на изгряващото слънце. Не се прегръщайте на обществени места и правете това, което местните хора правят.

Мексико - не приемайте нищо лично. Мексиканците обичат да се шегуват и не пропускат шанс да го направят. Опитвайте нови неща. Местните ще ви поощрят.

Нова Зеландия - не бъркайте австралийците с новозеландците, ще ви излезе през носа. Никакви шеги за ръгбито, "Властелинът на пръстените" или британската кралица. И не се учудвайте, ако видите много боси хора.

Норвегия - не задавайте въпроси, свързани с църквата. Може да се приеме като липса на уважение. Много хора там не ходят на църква. Не очаквайте много официалности. Хората там обикновено си говорят непринудено и се обръщат на малко име.

Турция - не показвайте на никого международния знак за ОК. Там това се счита за неприличен жест. Не пийте много на обществени места. Срамно е да си пиян на улицата. Не си бъркайте в носа, нито си чоплете зъбите, особено в ресторант или бар.

Великобритания - никога не се пререждайте, ще си изпросите скандала. Не питайте хората колко пари изкарват, това не се обсъжда. Не канете случайни хора, само близки приятели.

Ирландия - не се мъчете да звучите като ирландец. Мразят това. Не се стискайте - ако нямате достатъчно пари да купите много бири в бара, не ходете там изобщо.

Германия - никакви нацистки жестове. За това можете да бъдете наказан като престъпник. Не зяпайте хората. Само необразованите и лудите там го правят. Не се старайте да бъдете прекалено любезни, германците започват да се държат по-приятелски с някой едва когато го опознаят по-добре. Не поздравявайте никой за рождения му ден предварително. Германците са суеверни на тази тема и вярват, че това е много лош знак.

Кения - не показвайте неуважение към религията, защото повечето хора там са много религиозни. Бъдете търпеливи - нищо там не се случва по график (като у нас). Не говорете за секс в смесена компания. И не се обръщайте към никого по малкото му име, ако той или тя не са се обърнали към вас по малко име.

Малайзия - не докосвайте никого по главата, дори не прекарвайте ръка през косата на някой, нито по главата на бебе. Главата там се счита за най-святата част от тялото.

Корея - използвайте и двете си ръце, когато подавате пари. И изобщо, когато подавате нещо на някой, но особено пари. Това е знак на уважение.

 


 462,    23  Мар  2017 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg