Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Полет през Полярното сияние

Полет през Полярното сияние

Знаете ли кой е най-добрият начин да видите Южното сияние? Оказва се, че група хора са имали възможността направо да прелетят през него със самолет и твърдят, че това е било невероятно преживяване.

На борда на специален австралийски чартърен самолет, 134 човека предприели 7-часово пътуване през Антарктическия кръг и изцяло се потопили в гледката. Полетът бил организиран от астронома и директор на музей в Нова Зеландия Йън Грифин. Билетите се продавали само по двойки и за местата до прозореца и съседното до тях. Пакет от два билета за икономична класа били по 2776 долара, а за бизнес класа - 5972 долара. 

Изглежда, че цената си е заслужавала, ако се съди по видеото и снимките от полета. Грифин планира друг подобен полет следващата година, който се предвижда да бъде на по-голям самолет, така че, ако сте пътешественици, които искат да си осигурят това приключение, следете за условията и билетите, които ще ви осигурят място на борда.

aurora

Полярното сияние (Aurora Australis & Aurora Borealis)
Полярното сияние е най-грандиозното явление, което човек може да види на Земята. С невъоръжено око се наблюдава светенето на атмосферата на височина от около сто до хиляда километра. Светенето е толкова разноцветно и динамично, че създава впечатление за нещо живо, движещо се, дишащо. Да се привикне към картината на полярните сияния е невъзможно. Жителите на Северното полукълбо познават това явление като Aurora Borealis или Северното сияние, а тези на юг от екватора като Aurora Australis - Южно сияние. Aurora е името на богинята на утринната заря в римската митолигия, а латинското "aura" означава буквално "предутринен вятър".


 711,    28  Мар  2017 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg