Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Какво се счита за секси в различните страни

Какво се счита за секси в различните страни

 

Красотата и чувството за естетика доста варират според това в коя държава се намирате. Когато пътувате по света, хубаво е да знаете къде какво се счита за нормално, красиво и дори секси, за да не се изложите или почудите твърде много на нещо, което местните хора намират за обичайно.

Какво е секси в различните страни

japan

Криви зъби - Япония

Да, може би целият свят е полудял по холивудската усмивка, белите и подредени зъби, но не и в Япония. Там кривите зъби се считат за доста чаровни и притежателите на такива са по-харесвани.

scarification

Белези - Западна Африка, Нова Гвинея

Местните хора по тези места все още "украсяват" лицата и телата си  с белези. Жените с такива "татуировки" там са много харесвани и са считани за красиви. Разбира се, в останалата част от света, някои хора също намират тези белези за очарователни и ги прилагат върху себе си.

south korea

Сърцевидно лице - Южна Корея

Там пластичната хирургия не е просто широко разпространена, тя е нещо нормално. В големите градове можете да видите реклами за такива процедури навсякъде и е съвсем нормално всеки да мине през скалпела, за да постигне вида, който желае.

А най-желаният вид там е да имаш лице с формата на сърце. Тази процедура често налага чупене на челюсти и няколко сложни операции и човекът, който се е подложил а нея, не може да яде твърда храна доста дълго време, но много жители на Южна Корея са склонни да изтърпят всичко това в името на красотата.

Mauritania

Наднормено тегло - Мавритания

Жените в Мавритания нямат никакъв шанс да привлекат мъжкото внимание, ако не са солидно снабдени с извивки и тлъстинки около корема. За да са сигурни родителите, че дъщерите им ще постигнат желаните мерки, те ги изпращат в специални ферми, в които да поемат по 16 000 калории на ден. За съжаление, заради тази традиция, много момичета там развиват болести, предимно свързани със стомаха.

Iran

Пластични операции на лицето - Иран

Иран е меката на ринопластиката. Без значение от високите цени, много мъже и жени са готови да платят цената, за да имат прав нос, който се счита не само за красив, но и за символ на определено високо обществено положение. Но това не е най-странното. Там има тенденция, дори някой да не си е правил операция на носа, да се разхожда по улицата с лепенка на носа (все едно е опериран).

China

Бледа кожа - Тайланд, Китай

В много части на Азия бледата кожа се счита за стандарт за красота. Ако си търсите крем за лице там, трудно ще намерите такъв без съставки за избелване на кожата. Дори и мъжките кремове за след бръснене са такива. Много китайци не ходят на плаж без специални маски, които ги предпазват от потъмняване на кожата и в Тайланд и Китай считат модата за "бронзов тен" за истинска лудост.

Fula

Високо чело - етноса Фулбе

Африканското племе Фубле или Фула намира жените с голямо чело за особено красиви. С тази цел някои от жените от племето нарочно премахват част от косите си, за да създадат илюзията за по-високо чело. Подобен обичай е имало и в Средновековна Европа, когато жените са премахвали почти половината си коса, за да се перчат с високо чело.

Burma

Дълъг врат - Мианмар

Една част от тази страна се нарича "Държавата на жените-жирафи". Жените там се считат за особено красиви, ако носят много обръчи около врата си. Според някои вярвания тези пръстени пазят жените от тигри, макар че всъщност те са средство за тях да изразят принадлежността си към племето падонг.

Mursi

Разчекнати устни - племето Мурси

В племето Мурси в Етиопия жените, още от малки момичета, се учат как да разтягат устите си, използвайки специални дискове. Колкото по-голям е дискът, на толкова по-висок социален статус се радва жената и толкова по-голяма зестра трябва да се плати при женитбата ѝ.

Има две основни теории защо жените от племето правят това. Едната е, че злите духове влизат главно през устата и тези дискове им пречат да го направят, а другата е, че така племето предпазвало жените си да не бъдат отвличани и превръщани в роби.

Tajikistan

Монобрау - Таджикистан

В някои райони на Таджикистан сливането на веждите в една се счита за красиво. Ако някоя жена не е надарена с такава вежда, тя дори си я рисува с молив. Счита се, че това е не само красиво, но и обещава щастлив живот на притежателката си.

 


 1149,    30  Мар  2017 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg