Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Пътешествие до приказното селце без пътища - Гитхорн

Пътешествие до приказното селце без пътища - Гитхорн

Стягате ли вече багажа за дългоочаквани пътешествия? Ако все още не сте решили накъде да тръгнете, а жадувате за спокойна и приказна почивка, не пренебрегвайте да разгледате това място - селцето Гитхорн в Холандия. Там няма да срещнете коли и автобуси, никакви модерни средства за придвижване, защото в Гитхорн няма пътища. Има водни канали, но не така пренаселени като във Венеция и ще можете спокойно да се наслаждавате на гледките, докато плавате в лодка.

Githorn 1

Селцето възниква през 1230 година, когато бежанци от юг решават да се установят там за постоянно. Там те намират множество кози рога, останали след голямо наводнение и така кръщават селото си "Goat Horn". След години обитателите на селото откриват, че то е много богато на торф и започват да го разкопават, оставяйки огромни дупки в земята, които постепенно се превръщат в езера, а сега в цели канали, по които хората се придвижват с лодки. Къщите в селото са разположени сякаш на отделни островчета, свързани помежду си с над 50 моста, по които съседите могат да си ходят на гости. Къщите са със сламени покриви, защото хората там държат на традициите и искат да запазят автентичния им вид.

Githorn 2

Селцето става известно през 60-те години на миналия век, когато един режисьор го използва за снимките на свой филм. За щастие сега то се радва на популярност, но не и на пренаселеност от туристи, което го прави чудесна дестинация за спокойна почивка.

Githorn 4

Githorn 5


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg