Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Съвети за хора, които не обичат да къмпингуват

Съвети за хора, които не обичат да къмпингуват

Какво по-хубаво от това да спиш под звездите? Освен ако не сте от хората, които не обичат да къмпингуват. Все пак, дори да сте от тях, не се лишавайте от това удоволствие. Всичко, което трябва да направите, за да бъде приятен престоят ви в планината, е да се екипирате умно.

Събирайте багажа си разумно

Освен задължителните неща, като палатка, спален чувал, шалте и котлон за полеви условия, вземете си подходящи дрехи и обувки. Забравете за изисканите си тоалети, те нямат място в планината. Вземе и дъждобран, няма да ви и е излишен. Парфюм също не ви трябва, по-добре удвоете дозата слънцезащитен крем и шапката за слънце.

Бъдете готови да останете без връзка

В планината може да останете без обхват на телефона и без интернет връзка. Забравете за миг за технологиите и се насладете на природата.

Проверете условията за ходенето до тоалетна

Когато ходите на кънпинг в планината, в много от къмпинг местата има изградени бани и тоалетни. Това е много важно, тъй като може да направи престоя ви по-приятен.Сгответе на огън

Сгответе на огън

Всичко има по-хубав вкус, когато е сготвено на огън в планината. Само се уверете, че спазвте всички изисквания за безопасност и загасяте огъня успешно, след като сте приключили с готвенето и топленето.

Кафе

Носете си кафе и се уверете, че там ще има как да си го приготвите.

Направете си уютно местенце

Ще се наслаждавате на престоя си в планината, ако спите добре. А за да спите добре, трябва да си направите уютно местенце за спане. Това ще рече да си вземете най-удобните палатка, спален чувал и възглавница. Не трябва да ви е студено, нито прекалено горещо, всемете си мрежа против комари, иначе може да не мигнете цяла нощ.

Проверете палатката си

Няма да има значение колко е удобна палатката ви, ако от някъде тече. Така че хубаво я проверете преди да я ползвате.

Винаги си носете фенерче

Ще ви потрябва, не го пренебрегвайте. Най-добре си вземете челник.

Вземете си нещо за развлечение

Ако сте с приятели, вземете си някоя настолна игра, карти, книга, кръстословица, нещо, с което да се занимавате, ако ви остане много свободно време.

Потопете се в природата

Не изпускайте шанса да останете някъде без телефон, без интернет, само вие и природата. Това общуване ще ви зареди за седмици напред.


 1457,    02  Юни  2017 ,   Туризъм

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg