Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
11 навика, които ни вредят

11 навика, които ни вредят

Тези простички неща, които прави почти всеки от нас всеки ден, са вредни за здравето ни, но някои от тях могат да бъдат и повече от вредни - опасни. Вижте кои са те и се постарайте да ги елиминирате.

Кръстосване на краката

Да, за някои хора сигурно е много успокоително, на други им дава самочувствие, но тази поза може да причини високо кръвно налягане, варикозни вени и увреждане на някои нерви.

Хранене на птици

Да, гълъбчетата са много мили. Вероятността птица, която живее в града, да пренася зараза, е 50%. И сред най-големите приносители на болести са именно гълъбите.

Слънчеви очила без добра UV защита

Ако носите само евтини слънчеви очила, да знаете, че производителите им са използвали най-ниското качество на пластмаса, която не предпазва очите ви от UV лъчите. Те дори са по-опасни от това да не носите очила, защото сянката, която правят, карат зеницата ви да се увеличи и да поеме още повече ултравиолетови лъчи, което уврежда зрението и дори може да доведе до рак.

Прекалено много вода

Навсякъде чуваме и четем, че човек трябва да пие колкото е възможно повече вода. Но пиенето на прекалено много вода може да бъде опасно, както и прекалено малкото количество вода, което поемаме. учените посочват, че количеството вода, от което се нуждае всеки човек, е строго индивидуално. Ако се движите много, спортувате и се потите, пийте повече вода. Ако имате проблеми с бъбреците или сърцето, пийте по-малко вода. Най-добрият начин да разпознаете реалната си нужда от вода е жаждата - когато сте жадни, пийте, когато не - не се насилвайте.

Лечение с бутилка гореща вода

Много хора лекуват болката си, най-вече в корема, като поставят бутилка с гореща вода на мястото, но има цял списък със здравословни проблеми, които причиняват болка, но не се повлияват добре от топлото.

Пуканки в микровълновата

Вредата не е в микровълновата, а в съставките на пуканките, предназначени за приготвяне по този начин и най-вече в един химикал - диацетил, който, изпарявайки се, попада в дробовете ви, им вреди. Ако искате да намалите вредата от него, изчакайте пуканките да поизстинат, преди да ги ядете.

Да се храните на бюрото си

Главната причина е, че на работното място и на бюрото ви най-вече, е пълно с бактерии. Да не говорим, че вероятно мирисът на храна не е приятен за колегите ви.

Отворени обувки в града

Лятото всеки иска да си обуе едни сандали или джапанки и да му е свободно и проветриво на краката. Но в града това не е много добра идея. Причината се крие отново в бактериите, които биха проникнали в тялото ви дори от най-малката раничка или убождане.

Пиене на обезмаслено мляко

И преди сме споменавали, че обезмаслените продукти не са много полезни, защото са обезмаслени по изкуствен начин и пълни с изкуствени субстанции.

Неправилната поза

position

Това е причина за много здравословни проблеми. Правилната позиция за седене на стола трябва да осигурява симетрична позиция на всички вътрешни органи.

Спите на една страна или по корем

Ако спите в ембрионална поза, тогава диафрагмата ви не може да се движи свободно, а това причинява болка в гърба и проблеми с бъбреците. А, когато спите по корем, това е още по-вредно, защото притискате вътрешните си органи, което нарушава и работата на сърцето. Най-добрата поза за спане е по гръб, освен ако не хъркате много.

 


 475,    20  Мар  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg