Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Защо италианците са най-здравите хора в света

Защо италианците са най-здравите хора в света

Според индекса на Блумбърг бебе, което се роди в Италия може да се очаква да доживее 80-89 години. Този индекс класира 163 страни на базата на различни принципи - средна продължителност на живота, здравен риск, кръвно налягане, тютюнопушене достъп до чиста вода и други, Така се оказва, че италианците са в по-добра здравословна форма от американците, канадците и англичаните. Имат по-нормално кръвно налягане, по-ниски нива на холестерол и са в по-добро ментално здраве.

Явно стресовите фактори в живота не влияят много на италианците. Те имат доста доктори в страната си, както и диета, богата на зеленчуци и зехтин. В челната петица на страните с най-здраво население са още Исландия, Швейцария, Сингапур и Австралия.

bloomberg 50 healthiest countries.png.838x0 q80

Ако разгледате по-подробно списъка с 50 от най-здравите страни в света, ще забележите, че там фигурират Македония и Албания, но не и България. Все пак, фактът, че италианците са най-здрави, не ги прави най-щастливи. В класацията с най-щастливите нации в света те са едва на 48 място.

healthiest countries chart.png.838x0 q80

 


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg