Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
9 съвета за здравето на косата

9 съвета за здравето на косата

Дамите знаят, че миенето на косата всеки ден не е полезно и може допълнително да я увреди. Честото миене на косата причинява и повече пърхот, сухи краища и омазняване в корените. За да бъде здрава и красива косата, най-добре е да избягвате всекидневното ѝ миене, но трябва да обърнете внимание и на други важни фактори. Ето няколко ценни съвета за здрава и красива коса.

Внимавайте какво ядете

Избягвайте мазните и пържените храни, захарта, белия хляб и консервираните храни. Наблегнете на плодовете и зеленчуците, млечните продукти, чистото месо и ядките.

Използвайте сух шампоан

Той ще ви спести поне едно измиване на седмица. Обикновено сухите шампоани са под формата на спрей, който се впръсква в корените на косата.

Не пренебрегвайте аксесоарите

Сложете диадема, кърпа, шал, фиби, които могат да придадат по-хубав вид на косата ви. Някои си отиват и с пусната и с вързана коса.

Не  мийте косата с много гореща вода

Когато се миете с много гореща вода, тя предизвиква отделянето на по-голямо количество мазнини от тялото. А след като сте измили косата си, е най-добре да я оставите да изсъхне сама.

Носете я на плитки

Ако имате дълга коса, носете я сплетена на плитка. Така тя ще се замърсява по-трудно и няма да има нужда да я миете всеки ден.

Решете се преди лягане вечер

А, ако дължината ѝ позволява, след това я вържете на опашка или на плитка.

Сменяйте пътя на косата

Косата свиква да стои в една позиция и губи обема си в корените. Когато често сменяте пътя ще ѝ придаде нов и по-чист вид.

Избягвайте прилепналите прически

Така косата изглежда по-мазна и залепнала. Най-добре е да я срешете с гребен в корените, за да ѝ придадете обем и после да я вържете.

Мийте четките и гребените си за коса

Трябва да ги измивате с топла вода и сапун веднъж седмично, за да не остават по тях балсам за коса, гел или някакви остатъци от мазнини по кожата.


 552,    23  Мар  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg