Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Защо големите хладилници са лоша идея

Защо големите хладилници са лоша идея

Какъв хладилник имате вкъщи? Не, не питаме за марката, а за размера. Защото, оказва се, големите хладилници, които присъстват в много американски домове и в много международни реклами, изобщо не са полезни.

Три основни причини за това:

1. Големите хладилници харчат много енергия постоянно.

2. Вредят на бюджета ви.

3. Вредят на здравето ви.

Как по-точно?

Големите хладилници ни правят дебели

Проучванията доказват, че колкото повече храна държим вкъщи, толкова по-малко здрави и толкова по-дебели ставаме. Разбира се, логично е, когато имаме торта на една ръка разстояние, да я изядем, но ако трябва да отидем до магазина, за да си купим, доста ще се замислим преди това.

Големите хладилници водят до изхвърляне на храна

Когато се запасяваме с повече храна (за седмицата), отколкото можем да изядем, някаква част от нея накрая отива в боклука. Освен това, когато знаем, че имаме много място в хладилника, обикновено съхраняваме остатъци, които много добре знаем, че няма да изядем. А и не е здравословно да е яде претоплена храна.

Големите хладилници заемат много място

Щеше да е добре ако само огромните къщи бяха снабдени с огромни хладилници, но практиката показва, че това не е така. Все пак е доста лоша идея да се опитате да вкарате хладилник с височина 2 метра и две крила с малка кухня, тип боксониера и да се чудите дали няма, докато си вадите една бира, да ударите, без да искате, жена си, която в този момент идва да вземе дрехите от пералнята. Мебелите, в това число и хладилниците, трябва да са съобразени с размера на жилището ни.

Не на последно място, ако имате по-малък хладилник, ще ви се налага по-често да ходите на пазар и да ядете по-свежа и прясна храна, а какво по-здравословно от това.

 


 485,    29  Мар  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg