Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Кои са най-депресираните нации в Европа

Кои са най-депресираните нации в Европа

Спокойно! Не сме ние най-депресираните в Европа. Според наскоро проведено проучване, се оказва, че депресията е най-характерна за унгарците. Над 10,5% от възрастните хора в Унгария изпитват симптомите на депресия. А най-честите от тях са: постоянна тъга, липса на интерес към всякакви активност, неспособност да изпълняваш ежедневните си задължения. В топ 3 на държавите с най-депресирани хора са:

1. Унгария (10,5%)

2. Португалия (10,4%)

3. Швеция (9%)

Но пък съседите на Унгария са най-малко депресираните нации в Европа. Това са:

1. Чехия (3,2%)

2. Словакия (3,5%)

3. Хърватия (3,9%)

depression eurostat

Друга важна тенденция е, че жените по-често изпитват депресия. В Европейския съюз 5,5% от мъжете и 7,9% от жените са повлияни от това състояние.

Счита се, че колкото по-високо образован е човек, толкова по-малко податлив на депресия е той. Симптомите се появяват два пъти по-често при хора със средно образование. Появата на депресия е свързана и с размера на доходите. Най-бедните са най-податливи.

Въпреки това България не е сред страните с най-депресирани хора. У нас те са 8%, като отново по-податливи на депресия са жените.

Специалистите препоръчват поне 10-20 минути стоене на слънце всеки ден, за да повишим нивата на серотонин в тялото си и да избегнем или да се преборим с депресията.


 633,    30  Мар  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg