Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Да преборим мързела по японски

Да преборим мързела по японски

Всички сме започвали нещо ново с голямо желание и с всички сили, но в много случаи се проваляме, не успяваме да постигнем желаната цел. Казваме си, че може би още не сме готови, че ще го направим следващата седмица, месец, година.

Защо се случва така? Най-често защото искаме да постигнем твърде много за твърде кратко време, а е трудно да свикнем с новите отговорности за толкова кратко време. Можем да го направим постепенно обаче, особено ако следваме японския принцип "Kaizen". Смисълът на този метод е да започнете да правите едно и също нещо за по една минута всеки ден по едно и също време. Не би трябвало това да бъде проблем дори за най-мързеливите хора, защото става дума само за една минута на ден. Не половин час, не един час, а минута.

Дали това занимание ще е четене на книга, учене на чужд език или спорт, трябва да е нещо, което ви кара да се чувствате добре. Когато осъзнаете колко удовлетвореност ви носи новото занимание, сами ще започнете да увеличавате времето, което да му посветите всеки ден. Така, от минута, времето ще се увеличи на 5 минути, 15 минути, половин час, цял час или повече.

Важното е да правите малки стъпки, без това да ви тежи.

Понятието "Kaizen" идва от две думи на японски - "kai" (промяна) и "zen" (мъдрост). Методът е дело на Масааки Имаи, който вярва, че той може да се използва достатъчно ефективно, както в бизнеса, така и в личния живот.


 7796,    10  Апр  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg