Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Дълбокият сън ни запазва по-млади

Дълбокият сън ни запазва по-млади

Спането беше лесна работа. Така е, когато си млад. Но с напредване на възрастта, то става все по-трудно и по-трудно. Означава ли това, че възрастните хора имат по-малко нужда от сън? Не съвсем. Дори по-малкото сън при по-възрастните хора води до здравословни проблеми. Като сърдечни заболявания, диабет, удар, наднормено тегло и Алцхаймер. Но трябва да се има предвид, че неспокойният сън е също толкова опасен, колкото и липсата на сън, а той се появява не само при по-възрастните хора, но и при тези около 30-годишна възраст.

Изследванията на мозъка по време на сън доказват един прост факт - ако спите добре и достатъчно, ще останете по-млади за по-дълго време, докато липсата на достатъчно и качествен сън състарява човека преждвременно.

Но как да го получим? Не е нужно веднага да прибягваме към приспивателни. Те не са най-доброто решение, защото няма значение само колко време прекарваме в леглото, а дали спим качествено. Най-добрият вариант е да се изпробват здравословни методи за заспиване, както и да намалим, колкото е възможно, стреса в ежедневието си. Другата добра новина е, че не всички хора страдат от безсъние или смущения в съня с напредването на възрастта. Някои просто остаряват по-качествено от други, спят по-добре от други и затова изглеждат много по-млади и свежи.

 


 7497,    11  Апр  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg