Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
6 симптома на инфаркт, които атакуват жените

6 симптома на инфаркт, които атакуват жените

Инфарктът е сред основните причини за преждевременна смърт в модерното общество. За съжаление трудно може да се предвиди, макар че, непосредствено преди настъпването му, тялото ни ни дава ясни сигнали, че нещо не е наред. Оказва се обаче, че тези симптоми са различни при мъжете и при жените. Сега ще посочим 6 от тях, които атакуват само жените.

Болки в гърба, челюстта, врата и раменете

Тези знаци може и да ви объркват, защото инфарктът се свързва предимно с болки в гърдите и лявата ръка. Но не само там. Болката в тези области може да бъде постоянна, остра, увеличаваща се, внезапна, може да си събуди и през нощта. При подобни симптоми веднага се консултирайте с лекар.

Остра болка в стомаха, гадене

Някои сигнали на приближаващия инфаркт могат да бъдат объркани с болка в стомаха и гадене, причинено от грип, хранително отравяне или киселини в стомаха.

Студена пот

Да те облее студена пот е друг симптом, характерен най-вече за жените. Ако не ви се е случвало никога преди, консултирайте се с доктор.

Замаяност и неспособност да си поемете дъх

Затрудненото дишане съпътства всеки инфаркт и трябва да му се обърне особено внимание, особено ако се появи заедно с други симптоми. Жените, които са го преживели, споделят, че са се чувствали сякаш за участвали в маратон, макар да не са се движили изобщо.

Повишена умора

Ако дори след дълга почивка, пак се чувствате уморени и не можете да вършите нищо, дори и елементарни неща, като да отидете до тоалетната, веднага обърнете внимание на сърцето си.

Напрежение и болка в гърдите

Тези симптоми на инфаркта се появяват при всички хора, независимо от пола, но повечето жени не изпитват остра болка само от лявата страна, а в цялата област на гръдния кош. Ако болката не стихне до няколко минути, потърсете лекарска помощ.

Забележка: Тези знаци не са гаранция, че получавате инфаркт. Въпреки това тяхната честа поява е достатъчна причина да се прегледате. Навременната медицинска грижа спасява животи. Грижете се за здравето си! 


 926,    12  Апр  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg