Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Слушайте ритъма на сърцето си и ще разбирате другите по-добре

Слушайте ритъма на сърцето си и ще разбирате другите по-добре

Може и да звучи противоречиво, но ново проучване показва, че хората, които се вслушват по-често в биенето на сърцето си, имат способността по-добре да разбират емоциите на околните.

Проучването е проведено от изследователи в Оксфордския университет и в него са взели участие 72 доброволци. Заключението е, че, ако нямаме време, възможност и търпение да разберем вътрешните си емоции и движения, то никога няма да се научим да разбираме другите. Всъщност, за да изпитваме емоции, трябва първо да се научим да интерпретираме вътрешните знаци на тялото си. Като цяло изследването се фокусира повече върху емоциите, отколкото върху вътрешните мисли и възприятия.

Учените са на мнение, че това проучване може да доведе до резултати при нови терапевтични начини, с които да се помогне при облекчаване на симптомите на шизофрения и аутизъм. Но може и да помогне на хора, които искат по-добре да разберат партньора си.  


 2440,    02  Май  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg